| Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Recepty doma | FormOffice | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněné vepřové panenky


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.6.2010

Ingredience:

2 vepřové panenky
sáček sušených brusinek
hermelín
4 dcl suchého bílého vína
pepř (nejlépe čerstvý z mlýnku)
sůl

Popis:

Brusinky (sušené velké brusinky prodávají v hypermarketech) namočíme na 2-3 hodiny do bílého vína tak, aby byly stále potopené a poté je chvilku povaříme.Panenky podélně nařízneme tak, aby oba konce zůstaly uzavřené a několika řezy uděláme kapsu. Posolíme, opepříme. Do kapsy dáme vrstvu brusinek a tlustší plátky nakrájeného hermelínu. Ovážeme provázkem, nebo zajistíme jehlami.Zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a podlijeme zbytkem vína a vydusíme je do husté šťávy.Podáváme s rýží, opékanými brambory a pod., nakrájené na silnější plátky.


Jít na recept Plněné vepřové panenky >>