Popis:
Smícháme cukr, chladnou vodu a přibližně polovinu rýžové mouky.
Postupně vmícháme druhou polovinu mouky. Pokud je těsto příliš řídké, mouku přidáme. Těsto by mělo být tužší, ale přesto poddajné. Nemělo by ulpívat na rukou ani se drobit.
Těsto se uloží do ledničky na 2 hodiny.
Pak si připravíme podložku ke krájení, posypeme trochou rýžové mouky, těsto ukrojíme polévkovou lžicí a formujeme na podložce do koule.
Koule zmáčkneme, doprostřed placičky dáme náplň, zabalíme jako plněný knedlíček. Mezi dlaněmi naplněnou kouli zploštíme. Vzniklé placičky smažíme na oleji.
Koule je také možné stlačit špachtlí až přímo na pánvi při smažení.
Tento původní asijský recept je velmi sladký, doporučuji použít nějakou méně sladkou náplň (arašídové máslo aj.) Tradiční náplň je z fazolí adzuki.
Poznámka:
Mouku z lepkavé rýže (Glutinous rice flour) zakoupíte ve vietnamských obchodech. Fazole adzuku mají ve zdravé výživě.
|