| Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Snadné hubnutí | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Email šablony | FormOffice | Omalovánky | Domácí účto | Rybář | DWN.cz | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněné kedlubny od Zdeňka


Doba přípravy:15:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:23.8.2014

Ingredience:

6 mladých bílých kedluben
500 g mletého masa
100 g rýže
1 vejce
sůl,pepř
3 dl mléka
4 lžíce hladké mouky
ocet
cukr

Popis:

Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny. Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min., dokud nejsou kedlubny měkké. Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.
Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.

Poznámka: plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné


Jít na recept Plněné kedlubny od Zdeňka >>