| EET Účtenky | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Snadné hubnutí | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Rybář | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněné bosňáky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:16.3.2014

Ingredience:

Těsto:
1 kg hladké mouky
1/2 l vlažné vody
kostka kvasnic
1/2 kávové lžičky soli
1 lžička octa
Náplň:
cibule
anglická slanina (nebo klobása,kabanos)
kyselé zelí
žampiony (hřiby)
paprika
pórek
K dochucení směsi použít sůl,pepř,vegetu

Popis:

Z 1/2 litru vlažné vody, kostky kvasnic a trošky cukru uděláme kvásek, přidáme 1 kg mouky, 1/2 kávové lžičky soli, 1 lžičku octa. Vše smícháme, nejlépe na vále, nenecháváme vykynout a hned děláme bosňáky.
Náplň:
Na pánvi podusíme na troše oleje cibuli, anglickou slaninu, kysané zelí, žampiony, papriku, pórek. Ochutíme solí, pepřem a vegetou.
Naplněné a zabalené bosňáky potřeme slanou vodou, pokmínujeme. Péct při 225°C asi 25 min. Během pečení 3x potřít slanou vodou. Z celé dávky je asi 25 bosňáků.


Jít na recept Plněné bosňáky >>