| Snadné hubnutí | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře na PC | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Rybář | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněná vepřová kýta


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.3.2015

Ingredience:

olej 3 lžíce
sůl
masový vývar
vepřová kýta 500 g
mletý černý pepř
nádivka:
měkký salám 100 g
olej 1 lžíce
sůl
vejce 2 ks
sekaná petrželka
sterilovaný hrášek 2 lžíce

Popis:

Podlouhlou, po vláknech ukrojenou kýtu nařízneme podélně středem, aby vznikla kapsa a lehce ji například vařečkou rozšíříme.
Na kostičky nakrájený salám osmahneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak vmícháme jemně sekanou petrželku a dobře okapaný hrášek.
Nádivkou naplníme připravenou kýtu a vše dobře sešijeme.
Připravené maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Během pečení kýtu obracíme a přeléváme výpekem.
Upečenou plněnou kýtu vyjmeme, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou.
Plněnou vepřovou kýtu servírujeme s bramborem.


Jít na recept Plněná vepřová kýta >>