| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | Pletení | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Plněná bageta | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 svazek bazalky | ||||||||
Popis: Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky. Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné plátky. Do každého kousku bagety nařízneme kapsu, kterou naplníme plátkem šunky, sýra a proužku bazalky. V mléce rozkvedláme vejce, osolíme a opepříme. Plátky bagety asi 20 minut máčíme. Očistíme, opereme salát a natrháme jej. Smícháme citronovou šťávu, ocet a olej. Zálivku ochutíme solí, pepřem a cukrem. Zahřejeme olej, na kterém krátce podusíme šalvěj. Přidáme plátky bagety a opečeme je z každé strany dozlatova. Salát promícháme se zálivkou a podáváme k bagetám. Ozdobíme citronem a bazalkou. |