| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | Pletení | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněná bageta


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.9.2015

Ingredience:

1 svazek bazalky
1 snítka šalvěje
1 bageta
4 plátky šunky
4 plátky sýra
3 vejce
0,25 l mléka
sůl
pepř
0,5 hlávky římského salátu
1 citron - šťáva
2 lžíce bílého octa
3 lžíce olivového oleje
cukr
2-3 lžíce másla
Na zdobení:
citron
bazalka

Popis:

Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky. Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné plátky. Do každého kousku bagety nařízneme kapsu, kterou naplníme plátkem šunky, sýra a proužku bazalky. V mléce rozkvedláme vejce, osolíme a opepříme. Plátky bagety asi 20 minut máčíme. Očistíme, opereme salát a natrháme jej. Smícháme citronovou šťávu, ocet a olej. Zálivku ochutíme solí, pepřem a cukrem. Zahřejeme olej, na kterém krátce podusíme šalvěj. Přidáme plátky bagety a opečeme je z každé strany dozlatova. Salát promícháme se zálivkou a podáváme k bagetám. Ozdobíme citronem a bazalkou.


Jít na recept Plněná bageta >>