| Rybář | Domácí účto | Omalovánky | Pletení | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plíčky na smetaně


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

plíce vepřové kg
srdce vepřové 1 ks
cibule 1 ks
kořenová zelenina 10 dkg
pepř celý 5 zrnek
nové koření 5 zrnek
bobkový list 1
tymián 1 na špičku nože
sůl
máslo nebo olej 50 g
mouka hladká nebo polohrubá 50 g
smetana zakysaná 2 dl
citrón 1 ks

Popis:

Plíce a srdce očistíme, rozkrojíme a opláchneme. Dáme vařit do osolené vroucí vody spolu s kořenovou zeleninou, srdcem a plícemi, cibulí a celým kořením. Měkké plíce a srdce vyjmeme, rozkrájíme na nudličky nebo malé kousky.Na másle nebo oleji zpěníme jemně pokrájenou druhou polovinu cibule, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech vývarem z plíček, dobře rozmícháme a povaříme. Pak šťávu scedíme, zeleninu zbavenou koření propasírujeme, nebo rozmixujeme, do šťávy, přidáme maso a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlanou smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti okyselíme citrónovou šťávou nebo přisolíme. Přílohy: houskový knedlík nebo jen chléb.


Jít na recept Plíčky na smetaně >>