| DWN.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Pletení | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Domácí účto | Formuláře na PC | Omalovánky | Snadné hubnutí | EET Účtenky | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plátky z roštěné


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2018

Ingredience:

800 g odležené roštěné
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 pl estragonové hořčice
2 pl oleje
1/8 l šťávy z pečeně
1/16 l červeného vína
4 ks středně velké brambory
1 pl másla
1 snítek rozmarýnu
100 g mozzarelly

Popis:

Z roštěné ořízněte kůžičku a tukové okraje; roštěnou rozkrojte na čtyři stejně velké plátky a lehce naklepejte; brambory umyjte, oloupejte a nakrájejte na asi 4 mm silné plátky; máslo zahřejte v pánvi a opečte v ní plátky brambor za občasného obracení; rozmarýnové větévky umyjte, osušte a přidejte; zalijte vodou nebo polévkou (horní obrázek); bramborové plátky uvařte do měkka (přibližně 12 minut), slijte do síta a nechte okapat; větévku rozmarýnu dejte stranou; mozzarellu nechte okapat a nakrájejte na plátky.
Pečící troubu předehřejte na 200°C.
Plátky roštěné osolte a opepřete a potřete hořčicí; olej zahřejte v pánvi a plátky roštěné opékejte po obou stranách dohromady 5 minut; vyjměte z pánve a dejte do tepla; výpeček zalijte červeným vínem a masovou šťávou a nechte několik minut vařit; poté sceďte a podle potřeby zahustěte škrobovou moučkou nebo KNORR Hotová jíška tmavá; plátky roštěné položte na pečící plech; plátky brambor křídlovitě rozložte na plátky roštěné, poklaďte plátky mozzarelly a posypte jehličkami rozmarýnu; v předehřáté troubě zapékejte přibližně 5 minut.


Jít na recept Plátky z roštěné >>