Ingredience:
40 dk libového , nejlépe vepřového, nebo drůbežího masa
30 dk paprik (lépe silnostěnné)
30 dk tuhých rajčat
30 dk cibule
10 stroužků česneku
půl lžičky mletého pepře
pálivá paprika nebo čilli dle chuti,
olej, sůl, masox, trochu rajského protlaku (malá plechovička), nakrájený chleba na topinky
|
Popis:
Asi polovinu česneku rozdrtíme a na oleji malinko zpěníme,přidáme pepř a asi lžičku soli (později dosolíme).
Maso nakrájené na menší nudličky opečeme ze všech stran a přikryté dusíme. Po vydušení šťávy trochu podléváme.
Až maso změkne, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a po několika minutách na proužky, nepříliš dlouhé i očištěné nakrájené papriky. Možno přidat menší množství vody, ale ne mnoho, rajčata později vodu pustí. Až oboje trochu změkne, přidáme i rajský protlak a rozpůlená, na plátky nakrájená rajčata. Dusíme je jen krátce-3 až 4 minuty. Současně ochutíme masoxem a solí, nebo pouze solí, jak je kdo zvyklý. Ke konci si usmažíme na oleji topinky, osolíme a potřeme vydatně česnekem z obou stran.
Na talíři polejeme topinky masozeleninovou směsí amůžeme podávat. Pivo, nebo i víno bývá obvykle nevyhnutelné.
|