Popis:
Těsto:
ingredience prohnětat,nechat 15 min uležet
omáčka:
jedna cibule najemno pokrájená; šest stroučků česneku rozetřených zpěnit na trošce oleje na pánvi; přidat cibuli a lehce osmahnout; zalít 2dcl vína (bílé či červené); přidat přiměřeně oregána; bazalky trošku míň;
PŘÍPRAVA NA PEČENÍ:
troubu předehřát na 200°C až 250°C; (na troubě čtvrtá poloha za žárovkou – na symbolu trouby vrtulka a zvýrazněná spodní část čtverečku); plech vytřít (pomastit) olejem, na něm (nejlépe se osvědčilo namazanou stěrkou) roztáhnout těsto ve velmi tenké vrstvě po celém plechu; přidat omáčku; přidat ingredience: salám, zeleninu (paprika, rajče,…), ovoce (mandarinka, ananas, banán,…), sýry (eidam, uzený, syreček – nepáchne!!!,…), kečup, ryby (tuňák, krabí prsty,…,), zkrátka dle chutí!; posypeme sýrem, pokapeme kečupem, přidáme návrh symbolicky oregána.
PEČENÍ:
vložíme na plechu do trouby a pečeme 15 minut, případně až bude propečené těsto.
|