| FormOffice | Domácí účto | Pletení | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Rybář | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pivní závin


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

60 dkg hladké mouky
1 kostka ztuženého tuku
1/4 l světlého piva jakékoliv značky
může být i to nejlevnější
špetka soli. Jablka
meruňky
strouhanka
máslo
skořice
mleté ořechy nebo kokos
cukr a rozinky

Popis:

Do mouky v míse nastrouháme tuk, přidáme sůl a nalijeme pivo. Rukama zpracujeme na hladký bochánek, který odložíme jen na tu chvíli, co si připravíme suroviny do náplně - jablíčka (letní nemusíme ani loupat) nakrouháme na lístky, na másle osmažíme strouhanou housku.
Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme co nejtenší placku - správně zpracované těsto se nelepí na pracovní desku ani netrhá - placku posypeme osmaženou houskou, poklademe jablíčky, pocukrujeme, přidáme rovnoměrně mletou skořici, rozinky, kdo ještě má, přidá vlašské ořechy nebo i kokos, toto všecko pokapeme rozpuštěným máslem, kraje nalevo a napravo založíme, aby se to bokem nevysypávalo a závin stočíme. Tak uděláme všechny 4 záviny.
Pečeme ve vyhřáté troubě, během pečení potíráme rozpuštěným máslem. Vychladlé krájíme na řezy a pocukrujeme. První den je závin křehký, druhý den vláčný a proleželý - pokud do druhého dne vydrží!!!


Jít na recept Pivní závin >>