| Rybář | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Pivní pagáče se škvarky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g hl.mouky | ||||||||
Popis: Pivo zahřejeme asi na 30 stupňů Celzia, přidáme trochu mouky, cukru, rozmělněného droždí a na teplém místě necháme kynout kvásek. Škvarky najemno semeleme, přesejeme mouku, přidáme 2 vejce, mletý pepř, sůl, a společně promísíme, potom přilijeme kvásek,vymísíme lelepivé těsto. Po 1/2 hodině těsto vyválíme, na polovinu přeložíme, necháme odpočinout na chladném místě, znovu vyválíme a přeložíme. Po 15 minutách odpočinutí těsto vyválíme na 1,5 cm tlustý plát, potřeme rozehřátým sádlem, plouhým nožem naznačíme křížící se řezy a povykrajujeme pagáčky. Na plechu necháme vykynout 1/2 hodiny, potřeme vejcem a v předehřáté horké troubě při 220 stupních upečeme do červena, Podáváme teplé. Pagáče můžeme uložit na 1-2 dny, před podáváním ale ohřejeme. |