| Rybář | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pivní pagáče se škvarky


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.3.2014

Ingredience:

500 g hl.mouky
200 g škvarků
2 dl smetany
3 dl piva
1 lž sádla
3 vejce
mletý pepř
20 g droždí
trocha cukru

Popis:

Pivo zahřejeme asi na 30 stupňů Celzia, přidáme trochu mouky, cukru, rozmělněného droždí a na teplém místě necháme kynout kvásek. Škvarky najemno semeleme, přesejeme mouku, přidáme 2 vejce, mletý pepř, sůl, a společně promísíme, potom přilijeme kvásek,vymísíme lelepivé těsto. Po 1/2 hodině těsto vyválíme, na polovinu přeložíme, necháme odpočinout na chladném místě, znovu vyválíme a přeložíme. Po 15 minutách odpočinutí těsto vyválíme na 1,5 cm tlustý plát, potřeme rozehřátým sádlem, plouhým nožem naznačíme křížící se řezy a povykrajujeme pagáčky. Na plechu necháme vykynout 1/2 hodiny, potřeme vejcem a v předehřáté horké troubě při 220 stupních upečeme do červena, Podáváme teplé. Pagáče můžeme uložit na 1-2 dny, před podáváním ale ohřejeme.


Jít na recept Pivní pagáče se škvarky >>