| Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Rybář | Zbrojní průkaz | FormOffice | Recepty doma | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pivní krkovice s rozinkami


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.4.2015

Ingredience:

rozinky 3 - 4 lžice
pivo 350 ml
kečup 3 - 4 lžice
olej na smažení
vepřová krkovice 600 g
strouhaný perník 2 - 3 lžice
Na dochucení:
cukr
sůl
zázvor
citronová šťáva
mletý černý pepř

Popis:

Kousek zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Krkovici podle potřeby očistíme. Maso vcelku omyjeme a důkladně osušíme. Pak do masa vetřeme sůl, zázvor, pepř a potřeme olejem. Krkovici necháme chvíli uležet.
Rozinky spaříme a necháme okapat. Rozpálíme si pekáček a v něm rozehřejeme olej. Krkovici na oleji zprudka a ze všech stran orestujeme. Pak pekáček odstavíme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Krkovici v pekáčku podlijeme pivem. Přidáme kečup, lžíci perníku a posypeme rozinkami. Pečeme asi 30 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme doměkka. Během pečení pivní krkovici podléváme.
Měkkou pivní krkovici vyndáme a uložíme do tepla. Výpek ochutíme citronovou šťávou, cukrem a zahustíme nebo rozředíme. Omáčku lehce provaříme a krkovici do ní vložíme prohřát.
Pivní krkovici s rozinkami nakrájíme na porce. Servírujeme je s brambory, noky, případně s knedlíky a přeléváme pivní omáčkou.


Jít na recept Pivní krkovice s rozinkami >>