| Recepty doma | Rybář | Hromadné emaily | FormOffice | Pletení | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pirátské vepřové maso


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:26.8.2015

Ingredience:

1 kg vepřové kýty nakrájené na kousky
4 stroužky nasekaného česneku
1/3 hrnku limetkové šťávy
1 hrnek cukru krystalu
1 lžička mletého nového koření
4 hrnky hovězího vývaru
1 cibule
nakrájená nadrobno
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce kari koření
1 lžička skořice
4 mrkve nakrájené na kolečka
3 brambory
nakrájené na kousky
1 červená paprika
nakrájená na kousky
3 bobkové listy
1 snítka tymiánu
sůl
pepř

Popis:

maso smícháme s česnekem a limetkovou šťávou a necháme 60 minut marinovat v pokojové teplotě. v hlubokém talíři smícháme nové koření, cukr a skořici, maso vyndáme z marinády a dobře obalíme ve směsi cukru a koření.. v hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm maso krátce opečeme.. maso vyndáme a na pánvi smažíme cibuli až zesklovatí. do pánve nasypeme kari koření, zamícháme a vaříme 1 minutu. do pánve vrátíme maso, přidáme všechny ostatní přísady a přivedeme k varu. pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 30 minut. pánev odkryjeme a vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. podáváme s rýží.


Jít na recept Pirátské vepřové maso >>