Popis:
Papír na pečení o rozměrech ca. 30x40 cm potřete máslem a položte jej na plech.
Rozetřete máslo s cukrem a přidávejte žloutky jeden po druhém. Po každém trete asi 2 minuty. Do směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a mléko. Dobře propracujte. Rozetřete vše na papír na pečení a povrch uhlaďte.
Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj cukr. Tuto sněhovou masu rozetřete na těsto na plechu, neuhlazujte a posypte mandlovými vločkami.
Pečte v troubě vyhřáté na 175 st. C v nejspodnější drážce asi 20 minut. Sněhová masa musí dostat barvu a koláč pod ní musí být suchý.
Nechte koláč částečně vychladit, uvolněte jej z papíru a rozkrojte jej na dvě poloviny po délce nebo po šířce, podle vlastního uvážení.
Ušlehejte smetanu a rozetřete ji na jednu polovinu koláče sněhovou masou nahoru. Druhou polovinu, opět sněhovou masou nahoru, položte na šlehačku.
Ostrým nožem rozřežte koláč na jednotlivé zákusky.
|