| EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Rybář | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Recepty doma | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní vepřové plátky II.


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:27.4.2017

Ingredience:

1 plátek vepř. kotlety nebo krkovice
1 vejce
1 lžička (kávová) grilovacího koření
1 lžička (kávová) sladké papriky
2 lžíce (polévkové) smetany nebo zhuštěného neslazeného mléka
2 lžíce (polévkové) škrobové moučky
2 stroužky česneku (prolisované)
drcený kmín
olej na smažení

Popis:

Smícháním celého vejce, grilovacího koření, sladké papriky, smetany (či zhuštěného neslaz. mléka), prolisovaného česneku, škrobové moučky a drceného kmínu vytvoříme marinádu, do které ponoříme naklepané a opepřené maso (maso před tím solíme pouze tehdy, není-li sůl součástí grilovacího koření, v opačném případě nesolit!). Necháme alespoň 1 hodinu marinovat (lepší ale je maso naložit do marinády již den předem) odložené v lednici.
Na pánvi rozehřát přiměřené množství oleje na smažení a klást do něj marinované maso tak, aby co nejvíce marinády ulpělo na mase (vhodné je smažící se plátek masa ještě přiměřeně zalít marinádou tak, aby kolem masa udělala souvislý obal). Smažit odkryté pomalu, tak aby se maso uvnitř propeklo, ale aby se nespálil obal z marinády.
Jako přílohu lze použít vařené brambory, bramborovou kaši, hranolky či jen zeleninovou přílohu.
Dobrou chuť.


Jít na recept Pikantní vepřové plátky II. >>