| Snadné hubnutí | DWN.cz | Rybář | Pletení | Recepty doma | Zbrojní průkaz | FormOffice | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře na PC | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní skopová kýta


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2014

Ingredience:

1,5 kg skopové kýty
pepř
nové koření
jalovec
bobkový list
cibule
200 g kořenové zeleniny
60 g slaniny
6 lžic másla
3 lžíce citrónové šťávy
2 dl smetany
2 lžíce hladké mouky
0,5 lžičky cukru
5 lžic rybízového džemu
sůl

Popis:

Kýtu jemně naklepeme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli osmahneme na másle, vložíme k ní maso, přidáme koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme v troubě do měkka. Při pečení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a udusíme ji. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce, prohřejeme v omáčce, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme prolisovanou omáčkou. Podáváme s knedlíkem.


Jít na recept Pikantní skopová kýta >>