Ingredience:
4 tuhé bílé rybí filety, např. z tresky nebo halibuta
2 nahrubo nakrájené veliké cibule
1 lžíce rostlinného oleje
2 utřené stroužky česneku
2 čerstvé, najemno nasekané červ. nebo zelené chilli papričky
2 lžičky najemno nasekaného zázvoru
2 bobkové listy
sůl
4 oloupané a jemně pokrájené velké rajčata
půl lžičky mletého římského kmínu
půl lžíčky mletého koriandru
špetka mletého hřebíčku
špetka mletého kardamonu
půl lžičky mango prášku
čtvrt lžíčky mleté kurkumy
čtvrt lžičky skořice
3 lžíce sladké smetany
2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
|
Popis:
Předehřejeme troubu na 180°C /střední stupeň/. Cibuli dejte do mixeru nebo šlehače a rozmixujte.
Na pevné a veliké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek, chilli, zázvor, římský kmín, bobkový list, sůl, cibulové pyré a na středním ohni poduste dokud cibule nezrůžoví. Přidejte rajčata, mletý koriandr, hřebíček, skořici,kardamon, mango prášek a kurkumu, míchejte a povařte asi 3 - 4 minuty, sundejte pánev z ohně a vmíchejte smetanu.
Do pekáče dejte rybu, zalijte omáčkou a v předehřáté troubě pečte asi 20 minut dokud ryba nezměkne, filetem musí lehce projít vidlička. Těsně před podáváním posypejte bazalkou
|