| Snadné hubnutí | DWN.cz | Domácí účto | FormOffice | Rybář | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Pikantní pečená skopová kýta | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Potřebujeme: 1500 g skopové kýty | ||||||||
Popis: Kýtu naklepeme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli osmahneme na másle, vložíme k ní maso, přidáme koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme v troubě do měkka. Při pečení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a udusíme ji. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce, prohřejeme v omáčce, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme prolisovanou omáčkou. Podáváme s knedlíkem. |