Popis:
Omytá a osušená kuřecí prsa podélně nakrájíme na 3 stejně silné plátky a z nich následně na tenké nudličky. Vložíme do misky, přidáme olivový olej, koření, propasírovaný česnek a důkladně promícháme. Uložíme do chladničky na 1 hodinu.
Dále si připravíme zálivku. To asi nechám na vás, ať si jí každý připraví podle toho, kolik jí tam chce mít. Malé vodítko je jen poměr majonéz – 2/3 jofrešky a 1/3 obyčejné majolky, postupně přiléváme smetanu a mícháme, až dostaneme potřebnou hustotu omáčky, která vám bude nejvíce vyhovovat.
Nyní přichází na řadu veškerá zelenina. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky (musí se jednotlivé šlupičky oddělovat) a zalijeme jí v sítku vařící vodou (aby tolik nečpěla). Listy salátu nakrájíme na proužky do šířky 1 cm, papriku a oloupané jablko na kostičky a citron na plátky (od prostředku ke kraji prořízneme).
Tak a teď již přichází na řadu opět masíčko, které zprudka osmahneme na pánvi cca 3 minuty, chcete-li ho mít více opečené, tak si dejte pozor, ať není moc vysušené a necháme vychladnout.
V misce zamícháme kuřecí nudličky, cibuli, jablko a zálivku. Hotovou směs pokládáme doprostřed talíře, na kterém již máme připravený salát. Přidáme k jedné straně papriku, nasadíme bílou čepici ze šlehačky, ozdobíme polovinou vlašského ořechu a do vrtulky plátkem stočeného citronu, vše přelijeme tence chilli omáčkou (přes šlehačku).
|