Ingredience:
velká kuřecích prsa (asi 600 g) "motýlky" tj. 2 prsa neoddělená
kramžská hořčice
kečup
pepř, sůl, drcený kmín
10 koleček debrecínky nebo libové anglické slaniny
100 g kysaného zelí
50 g eidamu
10 středních brambor
1 větší cibule
wurzl (vegeta), sladká nebo pálivá mletá paprika
pepř
4 PL oleje nebo sádla
|
Popis:
Kuřecí prsa povrchu nakrojíme, aby se jejich plocha zvětšila do délky. Dáváme pozor, aby jsme neprořízli skrz.
Posolíme z obou stran, položíme na prkénko hladkou stranou dolů.
Popepříme, pomažeme hořčicí a kečupem. Poklademe debrecínkou(slaninou).
Na to rozprostřeme pokrájené zelí a okořeníme kmínem.
Podélně položíme na hranoly nakrájený tvrdý sýr.
Zarolujeme po delší straně a pevně zavážeme nití. Položíme na pekáč. Nejlépe keramický.
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny až šestiny.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Sádlo rozehřejeme.
V misce promícháme brambory s cibulí, sádlem (olejem), pepřem, wurzlem a paprikou.
Brambory dáme vedle syrové rolády, můžeme i v několika vrstvách. Podlijeme trochu vodou.
Pečeme asi 60 minut při 220 stupňích. Prvních 30 minut přikryté. Podle potřeby malinko podlijeme.
|