| Domácí účto | Hromadné emaily | FormOffice | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Rybář | Omalovánky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní kuřecí roláda s pečenými bramborami


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.8.2013

Ingredience:

velká kuřecích prsa (asi 600 g) "motýlky" tj. 2 prsa neoddělená
kramžská hořčice
kečup
pepř, sůl, drcený kmín
10 koleček debrecínky nebo libové anglické slaniny
100 g kysaného zelí
50 g eidamu

10 středních brambor
1 větší cibule
wurzl (vegeta), sladká nebo pálivá mletá paprika
pepř
4 PL oleje nebo sádla

Popis:

Kuřecí prsa povrchu nakrojíme, aby se jejich plocha zvětšila do délky. Dáváme pozor, aby jsme neprořízli skrz.
Posolíme z obou stran, položíme na prkénko hladkou stranou dolů.
Popepříme, pomažeme hořčicí a kečupem. Poklademe debrecínkou(slaninou).
Na to rozprostřeme pokrájené zelí a okořeníme kmínem.
Podélně položíme na hranoly nakrájený tvrdý sýr.
Zarolujeme po delší straně a pevně zavážeme nití. Položíme na pekáč. Nejlépe keramický.
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny až šestiny.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Sádlo rozehřejeme.
V misce promícháme brambory s cibulí, sádlem (olejem), pepřem, wurzlem a paprikou.
Brambory dáme vedle syrové rolády, můžeme i v několika vrstvách. Podlijeme trochu vodou.
Pečeme asi 60 minut při 220 stupňích. Prvních 30 minut přikryté. Podle potřeby malinko podlijeme.


Jít na recept Pikantní kuřecí roláda s pečenými bramborami >>