| Recepty doma | EET Účtenky | Hromadné emaily | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Rybář | FormOffice | DWN.cz | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní kapr v Alobalu


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.7.2009

Ingredience:

4 porce kapra
50 g másla
100 g jablek
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sterilovaných hub
3 lžíce bílého vína
sardelová pasta
citronová kůra
2 kyselé okurky
1 cibule
sůl

Popis:

Očištěné porce kapra (samozřejmě s kůží) pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladnu. Potom je osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Opečené porce vyjmeme a položíme každou na přiměřeně velký plát alobalu. Na másle, na kterém jsme opékali kapra, opečeme na plátky nakrájená jablka, vyjmeme je a urovnáme je na porce kapra. V másle pak osmažíme sterilované hříbky, sardelovou pastu, citronovou kůru, rajčatový protlak, na kolečka nakrájené kyselé okurky a cibuli, zalijeme vínem, krátce povaříme. Směs rozdělíme opět na porce kapra. Každou porci kapra dobře uzavřeme do alobalu, vložíme na pekáček a krátce zapečeme v horké troubě. Kapra podáváme v alobalu s vařenými brambory. Praktická poznámka: Máte-li jakékoliv výhrady k alobalu, lze samozžejmě stejného cíle dosáhnout i tak, že porce kapra vložíte nasucho do zapékací misky, navršíte na něj opečená jablka a pikantní směs a krátce zapečete.


Jít na recept Pikantní kapr v Alobalu >>