| Rybář | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Omalovánky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Email šablony | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pikantní hrnec


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.9.2015

Ingredience:

250 g šošovice
soľ
1 mrkva
1 petržlen
100 g zeleru
1 pór
6 zemiakov
2 lyžice masla
1 l zeleninového vývaru
200 g nakrájanej tekvice
200 g domácej klobásy
petržlenová vňať
mleté čierne korenie

Popis:

Šošovicu necháme cez noc napučať vo vode, na druhý deň v osolenej vode uvaríme domäkka a zlejeme. Mrkvu, petržlen, zeler, pór a zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Opražíme na rozohriatom masle, zalejeme vývarom a uvaríme takmer domäkka. Pridáme tekvicu a keď je mäkká, primiešame šošovicu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Do hotového jedla vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Klobásu nakrájame na väčšie kúsky a opražíme na panvici. Do polievky vložíme tesne pred podávaním. Ako prílohu odporúčam tmavý chlieb.


Jít na recept Pikantní hrnec >>