| DWN.cz | Snadné hubnutí | Rybář | Zbrojní průkaz | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Penne riggatte alla bolognese - těstoviny


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.5.2015

Ingredience:

400g hovězí maso mleté
1 balení těstovin
4 velké cibule
4 hlavičky česneku
1 konzerva steril. hrášek
6 ks mrkve
1 sklenice černých oliv
1 jemně pálivý kečup
1 balení strouhaného parmazánu
sůl; cukr; pepř; chilli;
bazalka
olivový olej

Popis:

Cibuli pokrájíme na drobno, česnek oloupeme a pokrájíme podélně na plátky, očistíme mrkev a též pokrájíme na kolečka. Rozpálíme větší pánvičku do které dáme rozehřát olivový olej, vhodíme pokrájenou cibuli a ve chvíli, kdy zesklovatí přidáme maso a osolíme a opepříme. Přidáme chilli a celé restujeme. Nyní přidáme česnek, mrkev, hrášek a za stálého míchání znova restujeme. Zhruba po 5-7 min. přidáme celý malý kečup a olivy, za stálého míchání ztlumíme a smažíme 20 až 30 min. dle potřeby.
Vedle přivedeme ve větším hrnci vodu do varu osolíme a přidáme kapku olivového oleje a těstoviny. Za občasného míchání vaříme dle návodu na přípravu těstovin.
Mezitím ochutnáme připravovaný sos(omáčku) a dle chuti přidáme cukr - výsledná chuť by měla být nasládle pálivá.
Nyní zcedíme těstoviny a ponecháme v hrnci kam přelijeme připravenou omáčku a celé důkladně promícháme.
Jednotlivé porce nandáme na talíře, posypeme bazalkou a na vrch nasypeme strouhaný parmazán.
Dobrou chuť.


Jít na recept Penne riggatte alla bolognese - těstoviny >>