Popis:
Těsto:
Z hladké mouky, soli, vajíčka a vody vypracujeme hladké a vláčné těsto. Množství vody závisí na těstě. Těsto by nemělo být tuhé, ani lepkavé.
Náplň:
Mleté maso, cibuli nakrájenou na drobnější kostičky, sůl a pepř smícháme dohromady.
Z těsta si vezmeme část, dáme na pomoučněný (hl. moukou) vál a vyválíme placku asi 1/2 cm tenkou.
Poté skleničkou /dcl/ si jemně naznačíme kolečka. Do prostřed koleček dáme lžičkou masovou náplň, vyválíme druhou placku, kterou položíme na tu první s náplní a skeničkou vytlačujeme polštářky, které klademe na talíř vysypaný hladkou moukou.
Takto pokračujeme až do vypotřebování masové náplně.
Nachystáme si hrnec s osolenou vodou a asi s 4 - 5 kuličkami nového koření, dáme vařit a do vroucí vody vkládáme pelmeně.
Zamícháme, aby se nám nepřichytli na dno a poté, co vyplavou nahoru, vaříme ještě asi 15 minut. Vytáhneme je dírkovanou lžící na talíř, pokapeme kečupem a můžeme jíst.
|