| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Email šablony | Pletení | Domácí účto | FormOffice | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pelmeně Sibiřské


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:21.5.2015

Ingredience:

600 g hladké mouky
1 špetka soli
1 vajíčko
1 šálek vody
400 g mletého masa
1 cibule
1 lžička soli
1 lžička pepře
4 nové koření celé

Popis:

Těsto:
Z hladké mouky, soli, vajíčka a vody vypracujeme hladké a vláčné těsto. Množství vody závisí na těstě. Těsto by nemělo být tuhé, ani lepkavé.
Náplň:
Mleté maso, cibuli nakrájenou na drobnější kostičky, sůl a pepř smícháme dohromady.
Z těsta si vezmeme část, dáme na pomoučněný (hl. moukou) vál a vyválíme placku asi 1/2 cm tenkou.
Poté skleničkou /dcl/ si jemně naznačíme kolečka. Do prostřed koleček dáme lžičkou masovou náplň, vyválíme druhou placku, kterou položíme na tu první s náplní a skeničkou vytlačujeme polštářky, které klademe na talíř vysypaný hladkou moukou.
Takto pokračujeme až do vypotřebování masové náplně.
Nachystáme si hrnec s osolenou vodou a asi s 4 - 5 kuličkami nového koření, dáme vařit a do vroucí vody vkládáme pelmeně.
Zamícháme, aby se nám nepřichytli na dno a poté, co vyplavou nahoru, vaříme ještě asi 15 minut. Vytáhneme je dírkovanou lžící na talíř, pokapeme kečupem a můžeme jíst.


Jít na recept Pelmeně Sibiřské >>