| DWN.cz | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | Pletení | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečený pstruzi


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:9.2.2010

Ingredience:

800 g brambor
sůl
4 pstruzi
muškátový oříšek
4 lžíce hladké mouky
12 lžic rostlinného oleje
hlávkový salát
400 g rajčat
6 lžic vinného octa
pepř
svazek petrželky
citron

Popis:

Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým oříškem a obalíme v mouce. Ve 2 pánvích zahřejeme po 4 lžících oleje, na kterém ryby při mírné teplotě 6 minut po každé straně opékáme. Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a všleháme zbytek oleje. Do zálivky dáme rajčata, salát a promícháme. Petrželku opereme, osušíme a krátce před dopečením vložíme pár snítek do výpeku. Pstruhy i petrželku necháme krátce okapat. Na předehřáté talíře rozdělíme pstruhy, zeleninový salát a brambory. Ozdobíme plátky citronu a kadeřavou petrželkou.


Jít na recept Pečený pstruzi >>