Popis:
Spagety nalámeme na kousky a uvaříme běžným způsobem-musí být uvařeny jak se v Itálili říká"al dente"-na skus.
Paprikám seřízneme vršky a vyndáme z nich semínka.Vrchní část pepriky tak aby se nám co nejlépe plnila,spodní část jen jemně seříznem tak aby nám paprika mohla stát-nesmíme ji seříznout moc aby se nám ze spoda neotevřela a obsah neměl tendenci se dostat ven.Ty části paprik které jsme seřízli očistíme a dužninu nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji,tak aby jenom pustily šťávu-začnou pronikavě vonět.Pak k nim přidáme nakrájená rajčata,česnek(já dávám tak 5 stroužků-nakrájených),oregano-dle chuti(doporučuju sušené tak dvě kávové lžičky v dlani rozetřít),dále osolit,opepřit a chvilku to je asi dvacet minut podusíme dukud se nakrájená rajčata udusí do měkka)Pozor!Není dobré je vydusit úplně-jen tak aby se kolečka při dotyku vařečky rozpadaly,dále je potřeba často míchat-omáčka se ráda připaluje.
Do hotové omáčky vmícháme strouhaný sýr(eidam).
Tuto omáčku smícháme s uvařenými špagetami a vzniklou směsí naplníme papriky.
Ty pak vložíme na vymaštěný pekáč(olejem)a v troubě zapečeme cca 2O minut na 150°oboustranně.Ke konci pečení můžeme ještě posypat vrchy paprik zbylým strouhaným sýrem ...Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb..
Je to velice dobré jídlo a tak vám všem ze srdce přeji Dobrou chuť!
|