| Rybář | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečená žebírka na kapustě


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.2.2014

Ingredience:

750 g kapusty
100 g vařené šunky
2 cibule
1 kg vepřových žebírek
sůl
kayenský pepř
30 g másla
20 g tuku
50 g medu
1 lžíce hořčice
125 ml piva
125 ml masového vývaru z kostky
pepř

Popis:

Kapustu rozpůlíme a vyřízneme košťál. Listy kapusty a šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme.
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Žebírka potřeme solí, pepřem, na tuku je opečeme, poté vyjmeme a dáme do tepla.
Na másle zesklovatíme cibuli. Přidáme kapustu a šunku, osmahneme a vložíme do zapékací formy. Med rozmícháme s hořčicí, necháme přejít varem, žebírka potřeme a položíme na zeleninu. Pečeme asi 45 minut.
Vypečenou šťávu zředíme pivem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a před podáváním žebírka přelijeme.


Jít na recept Pečená žebírka na kapustě >>