| Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře na PC | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečená hlíva ústřičná


Doba přípravy:00:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.11.2015

Ingredience:

500 g hlívy ústřičné
2 až 3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 PL olivového oleje
1 PL másla
100 ml smetany
100 ml suchého vína
sůl
pepř
2 až 3 PL zakysané smetany
2 svazečky petrželky

Popis:

1 Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme,omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
2 Na pánvi zahřejeme olej a přidáme máslo.Potom přidáme nakrájené houby a za stálého míchání je 5 min.lehce opékame.
3 Přidáme jarní cibulky a česnek a vše opékáme dalšich 5 min.
4 Přidáme smetanu a víno.Houby osolíme a opepříme,nacháme je 3 min.povařit a pak je zjemníme zakysanou smetanou.Vmícháme omytou,osušenou a na drobno nakrájenou petrželku.Podáváme s toasty z celozrnného chleba.


Jít na recept Pečená hlíva ústřičná >>