| Formuláře ZDARMA | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | DWN.cz | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Recepty doma | Rybář | Email šablony | Formuláře na PC | EET Účtenky | FormOffice |
|
| ||||||||
Pažitková omáčka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3/8 l sladké smetany nebo mléka | ||||||||
Popis: Smetanu (mléko) přivedeme do varu. V kyselé smetaně dobře rozkvedláme mouku, za stálého míchání ji přilijeme do vařící smetany (mléka) a necháme asi 15 min. na velmi mírném ohni povařit. Povařenou omáčku okyselíme octem a slabě osolíme. Hotovou zjemníme žloutkem rozkvedlaným v trošce zchladlé omáčky. Nakonec vsypeme jemně sekanou pažitku a přidáme máslo. Podáváme s houskovými knedlíky a hovězím masem. |