Ingredience:
2 stehna z krůty (350g)
vepř bůcek (250g)
syrové sádlo (150g)
kuřecí jatra 24h v mléce(350g)
cibule na jemno marinovaná v shery zcezrné s rozinek (0,12l) 24 hod rozinky máčené v shery(1,2dcl,3hod)
jedno vejce
strouhanka (100g)
lzička koření do ml.mas
2 lžice sek.petržele
sůl, pepř
lžicka provensálskeho koř.
ang. slanina na slabé plátky na vyloženi dort. formy
|
Popis:
Na desku dáme igelit, na něj položíme plátky slaniny(plát-mezera na to další igelit a toto vložit na dno formy a potom dort. formu pečlivě vyložíme plátky podél od středu až přes okraj formy.
Všechny druhy masa, sádla,cibule vařené v Shery do vyprazeni do hněda, nakrájené na kostičky.
zcezené rozinky(Shery použijeme do cibulky,)osolené a opeřené se všemi druhy koření,dobře promíchané 2x pomeleme v mlýnku, vmícháme strouhanku a vejce,dobře propracujeme a necháme odležet v lednici nejlépe přes noc.
Mletou směs naklademe na slaninu, utlačíme a uzavřeme převislou slaninou.Na povrch dáme kolečko z pergamenu a zatížíme desertním talířkem. Pečeme v troubě 180/45min
|