| Pletení | EET Účtenky | Omalovánky | Rybář | Domácí účto | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | DWN.cz | Email šablony | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pasta e basta


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:18.3.2016

Ingredience:

1 strouzek cesneku
par kapary
par cernych oliv (cca 15 podle chuti)
1 plechovka krajenych rajcat (napr. Valfrutta) - cca 300-400g
1 balicek (250g) cerstvych testovin
typ napr. taglioni
hodi se zejmena dlouhe a tenke nudlovite testoviny
pokud mozno cerstvy parmazan - nastrouhat dle chuti
extra panensky olivovy olej

Popis:

Na panvi (stredne velke - velke) osmahneme nadrobno nakrajeny cesnek, kapary a olivy (vypeckovane, rozpulene). Kdyz je osmahnuto, vylijeme do panve plechovku rajcat a lehce podusime.
Mezitim je dobre si uz varit vodu na testoviny - min. 1l/100g testovin, tedy 3-4l na 250g. Voda by se mela po privedeni k varu osolit - 1 cajova lzicka/litr.
No a pak do toho hodime ty testoviny. Upozornuju, ze kdyz na obalu pisou priprava 3min, staci 2.
Hotove testoviny dame do vhodne misky, dle chuti zalijeme olivovym olejem (da se pouzit i maslo, olej je ale lepsi). Na to vychrstnem obsah panve, dukladne promichame a pak parmazan. Zase dle chuti, ale ja jim nesetrim


Jít na recept Pasta e basta >>