| Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | Formuláře na PC | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Párky s hráškem a mátou


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:26.3.2014

Ingredience:

4 párky
120 g slaniny nakrájené na kostičky
1 jemně nasekaná cibule
1/2 jemně nasekaného stroužku česneku
180 ml bílého vína
180 ml vody
1 bobkový list
špetka soli a pepře
2 lžíce nasekané čerstvé máty
450 g čerstvého nebo mraženého hrášku

Popis:

Párky přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 5 minut, vyjmeme a necháme okapat. Slaninu na mírném ohni smažíme, dokud nepustí tuk. Pak oheň zesílíme a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Do tuku po slanině přidáme cibuli a česnek a smažíme dokud cibule nezměkne. Nesmí však zhnědnout. Přidáme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř, Přivedeme do varu a oheň stáhneme. Přidáme párky a vaříme asi 20 minut. Používáme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky. Máme-li hrášek mražený, přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyjmeme a nakrájíme na plátky. Přidáme k hrášku a podle potřeby znovu prohřejeme. Podáváme jako přílohu k masu. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod.


Jít na recept Párky s hráškem a mátou >>