| Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | Formuláře na PC | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Párky s hráškem a mátou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 párky | ||||||||
Popis: Párky přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 5 minut, vyjmeme a necháme okapat. Slaninu na mírném ohni smažíme, dokud nepustí tuk. Pak oheň zesílíme a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Do tuku po slanině přidáme cibuli a česnek a smažíme dokud cibule nezměkne. Nesmí však zhnědnout. Přidáme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř, Přivedeme do varu a oheň stáhneme. Přidáme párky a vaříme asi 20 minut. Používáme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky. Máme-li hrášek mražený, přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyjmeme a nakrájíme na plátky. Přidáme k hrášku a podle potřeby znovu prohřejeme. Podáváme jako přílohu k masu. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod. |