| DWN.cz | Omalovánky | Rybář | Email šablony | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Pletení | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto |
|
| ||||||||
Pařížský zapečený květák | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 větší květák | ||||||||
Popis: Květák uvaříte v osolené vodě do poloměkka. Okapaný vložíte do máslem vymazané zapékací misky. Polovinu sýra a uzeného masa nakrájíte na tenké hranolky a prošpikujete jimi květák. Z másla a mouky uděláte jíšku a za stálého míchání přidáváte mléko, až se utvoří bešamel. Osolíte, opepříte a přidáte druhou polovinu najemno nastrouhaného sýra. Povaříte, dokud se sýr nerozpustí, a pro zjemnění přidáte do vychladlého bešamelu jeden žloutek. Prošpikovaný květák, který máte v zapékací misce, polijete bešamelem, posypete sýrem a zapečete. Sypete zelenou pažitkou. |