| Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Hromadné emaily | FormOffice | DWN.cz | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | Recepty doma |
|
| ||||||||
Pařížské řízky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 řízky (vepřové,telecí nebo kuřecí) | ||||||||
Popis: Řízky naklepeme, osolíme a na 2-3 hodiny dáme na sebe do ledničky. Pak každý obalíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách do červena na másle. Zvlášť na 50 g másla dozlatova opečeme cibulku a na ni dáme řízky, trochu podlijeme vodou a do měkka podusíme. Hotové dáme do tepla v jiném kastrolu. Pak šťávu z masa dobře odpaříme (aby nebyla moc vodnatá). Do této šťávy dáme rozkvedlaná vejce a usmažíme je. Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni řízky posypané vejci a posypeme pažitkou nebo sekanou petrželí. |