| Hromadné emaily | Pletení | Formuláře na PC | Omalovánky | Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Panenské copánky s houb.omáčkou a bramb. knedlíčky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.4.2014

Ingredience:

60 dkg panenské pečeně (vepřové panenky);
3 cibule;
5 dkg anglické slaniny;
40 dkg hub;
2 stroužky česneku;
10 dkg leča;
1 rajče;
5 dkg červené mleté papriky;
2 dl zakysané smetany;
Na knedlíčky:
60 dkg brambor;
1 polévková lžíce mouky;
1 vejce;
2 dl zakysané smetany;
5 dkg másla;
2 dl oleje;
sůl; pepř; muškátový oříšek

Popis:

Panenskou pečeni očistíme a nakrájíme na proužky tak, že jeden konec masa necháme vcelku. Osolíme, opepříme a upleteme do copánku. Obě strany copánku opečeme na pánvi s malým množstvím oleje dočervena. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na polévkové lžíci oleje osmahneme dočervena. Přihodíme na plátky nakrájenou cibuli a dál smažíme. Osolíme, přihodíme na dílky nakrájené houby a 10 minut podusíme. Potom vmícháme lečo a do ragú přidáme na kostičky nakrájené rajče. Podlijeme vodou a důkladně povaříme. Povrch ragú zaprášíme červenou mletou paprikou, přihodíme 2 stroužky česneku a zjemníme zakysanou smetanou. Uvařené brambory nastrouháme do mísy, osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Do bramborové směsi rozklepneme jedno vajíčko, přidáme máslo, jednu lžíci mouky a důkladně propracujeme. Mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíčky, vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Před podáváním položíme na talíř knedlíčky, vedle upravíme copánky a vše zalijeme houbovou omáčkou. Zdobíme pažitkou.


Jít na recept Panenské copánky s houb.omáčkou a bramb. knedlíčky >>