| Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Rybář | Pletení | Omalovánky | Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Počítej Kalorie | Domácí účto | Hromadné emaily | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Palačinky ze Saska


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:10.4.2012

Ingredience:

200 g brambor (uvařených, oloupaných)
500 ml mléka
3 vejce
250 g polohrubé mouky
špetka soli
125 ml oleje
600 g borůvek (čerstvých nebo kompotovaných)
60 g moučkového cukru na poprášení

Popis:

1. Brambory si uvaříme dopředu, aby měly čas vychladnout. Uvařené a oloupané (zchladlé) brambory nastrouháme.
2. V míse zamícháme mléko, mouku, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto, do kterého přimícháme strouhané brambory.
3. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje. Připravíme si pomocnou misku, ve které vždy těsně před smažením smícháme jednu porci těsta na palačinku s lžící borůvek. Těsto s borůvkami nalijeme na pánev a když okraje trochu zhnědnou, palačinku obrátíme.
4. Po usmažení palačinku vyndáme z pánve a pocukrujeme. Ostatní palačinky připravíme stejným způsobem.

TIP: Pokud použijeme čerstvé borůvky, můžeme je zamíchat do těsta všechny najednou – extra míchání jednotlivých porcí je z důvodu, aby borůvky těsto zcela neobarvily do fialova.


Jít na recept Palačinky ze Saska >>