| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | Domácí účto | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Palačinky z kefíru


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:28.4.2013

Ingredience:

kyselé mléko (kefír)500 ml
2 vejce
hladká mouka
špetka soli
olej
povidla
moučkový cukr

Popis:

Do vyššího hrnce nalijeme kyselé mléko, přidáme vejce, špetku soli a pozvolna šleháme (mixer s nohou),pak pozvolna, za stálého šlehání, přisypáváme hladkou mouku až je kozistence směsi podobna řidšímu medu.
Namaštěnou pánev pozvolna ohříváme na sporáku a kontrolujeme její teplotu (cca 200°C). Naběračkou naléváme promíchanou směs v tenké vrstvě na pánev a občas mašlovačkou mastíme okraje těsta. Až jsou okraje těsta mírně nahnědlé uvolníme těsto ode dna pánve (trhnutím pánve nebo plochým podběrákem) a podmastíme olejem. Pohybujeme pánví tak abychom pohybovali těstem po pánvi nad plamenem sporáku. Po chvilce obrátíme, nadhozem,těsto na druhou stranu, namastíme okraj těsta a opět pohybujeme těstem po pánvi. Až je povrch těsta z obou stran mírně nahnědlý je palačinka hotova a můžeme ji vyklopit na připravený plochý talíř. Postup opakujeme až zpracujeme veškeré těsto (z uvedeného množství výjde cca 15 ks o průměru 15cm). Potom sloupek palačinek na talíři obrátíme tak, aby ta první byla nahoře a tuto pak potřeme povidly, srolujeme a posypeme cukrem. Postupně naplníme všechny palačinky.
Podáváme ještě za tepla, ale studené jsou také výborné.


Jít na recept Palačinky z kefíru >>