| EET Účtenky | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Rybář | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Email šablony | Domácí účto | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ovocný špíz s povidlovou omáčkou


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.7.2015

Ingredience:

200 g jablek
200 g hrušek
100 g sušených švestek
100 g sušených meruněk
80 g másla
1 lžičky mleté skořice

50 g sekaných vlašských ořechů
200 g švestkových povidel
50 g medu
100 ml vody
40 ml rumu tuzemák
1 citron (použijeme kůru i šťávu)
1 lžička mletého zázvoru
100 g smetany na šlehání
mletá skořice na posypání

Popis:

1. Jablka a hrušky očistíme a nakrájíme na větší kousky, které napícháme na špejle střídavě se sušenými švestkami a meruňkami.
2. V pánvi přepustíme máslo, vložíme na něj špízy a prudce ze všech stran opečeme, stáhneme plamen, přidáme skořici a necháme společně krátce orestovat.
3. V druhé pánvi opražíme vlašské ořechy, přidáme povidla, med a zalijeme vodou, přidáme rum, zázvor, šťávu a kůru z citrónu a vše společně krátce povaříme do krémové konzistence.
4. Špízy podáváme s vyšlehanou šlehačkou a lehce posypeme skořicí.


Jít na recept Ovocný špíz s povidlovou omáčkou >>