| Pletení | Snadné hubnutí | DWN.cz | Email šablony | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Osvěžující topinky


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:19.8.2013

Ingredience:

chléb
tuřanské (či jiné nakládané kyselé) zelí
uzenina (např. salám či špek)
vejce
olej
česnek
kari koření
sůl,pepř

Popis:

Dejte na pánvi rozehřát olej. Krajíce chleba nakrájejte na půlky a osmažte jako topinky. Až dosmažíte poslední, máte pánev prakticky čistou a můžete pokračovat. Přidejte olej a dejte osmažit na drobné kousky (plátky, kostečky…) nakrájenou uzeninu. Pak přidejte kysané zelí a nechejte trochu osmažit. Přidejte kari (=to nejdůležitější!!!), můžete i pepř a sůl. Topinky potřete stroužky česneku a posolte. Že je zelí hotové, poznáte podle chuti. (Až trochu zesklovatí a nebude syrové cca 10 min.) Dejte ho na připravené topinky a - máte opět čistou pánev. Pro změnu přidejte oleje a rozklepněte pár vajec. Udělejte je jako vaječnou omeletu , posolte popepřete (=nemíchat!). Tu pak rozkrájejte na menší dílky a dejte na vrch topinek se zelím


Jít na recept Osvěžující topinky >>