Popis:
Upečeme dva ořechové korpusy a jeden světlý, postupujeme podle receptu na dortový korpus. Necháme je vychladnout.
Z mléka, prášku a krystalového cukru uvaříme hustý pudink, za občasného promíchání necháme vychladnout.
Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do běla a po lžících zašleháváme pomalu vychladlý pudink. Pak po lžících vešleháme kapučíno, podle chuti dosladíme a nakonec vešleháme rum.
Jeden ořechový korpus pokropíme rumem a potřeme menší polovinou krému. Přiložíme světlý korpus, opět vydatně pokropíme rumem a potřeme krémem, trochu krému si necháme. Druhý ořechový korpus pokropíme rumem a touto stranou přiložíme na krém. Celý dort pomažeme z boku krémem, obalíme mletými ořechy a dáme ztuhnout do ledničky.
Pořádně ztuhlý dort překlopíme "vzhůru nohama", tím docílíme absolutně vodorovného povrchu.
Připravíme cukrovou polevu, podle potřeby obarvíme a polijeme jí dort. Po zatuhnutí dozdobíme zbylým krémem a ozdobami.
Průměr 30 cm, výška 10 cm, 3 kg
|