| EET Účtenky | Rybář | Formuláře na PC | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Olomoucké ravioli


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:6.7.2016

Ingredience:

200 g olomouckých tvarůžků
200 g polohrubé mouky
2 vejce
100 g hub (nejlépe hříbků)
200 ml smetany
1 lžička hladké mouky
1 vetší cibule
olej
kmín
sůl
pepř

Popis:

Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky. Plníme je kousky tvarůžků a okraje pevně stiskneme (můžeme použít formičku). Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme doměkka. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.


Jít na recept Olomoucké ravioli >>