| EET Účtenky | Rybář | Formuláře na PC | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice |
|
| ||||||||
Olomoucké ravioli | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 200 g olomouckých tvarůžků | ||||||||
Popis: Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky. Plníme je kousky tvarůžků a okraje pevně stiskneme (můžeme použít formičku). Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme doměkka. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. |