| DWN.cz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Recepty doma | Rybář | Omalovánky | Email šablony | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Olejový kynutý koláč


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:3.6.2014

Ingredience:

700 g polohrubej múky,
30 g droždia,
200 ml mlieka,
dve lyžice cukru,
200 ml oleja,
jedno vajce,
tri žĺtky,
soľ,
200 g slivkového lekváru

Plnka:
500 g tvarohu,
jedno vajce,
jedno vrecúško škoricového cukru,
50 g práškového cukru,
dve lyžice hrozienok namáčaných v rume

Popis:

Do misy preosejeme múku, urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme vlažným mliekom rozmiešaným s cukrom a necháme vykysnúť. Potom pridáme olej, vajce, žĺtky, soľ, vypracujeme vláčne cesto, prikryjeme ho utierkou a znovu necháme kysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a jedno preložíme do vymasteného plechu. Cesto potrieme lekvárom, tvarohovou plnkou a prikryjeme druhou polovičkou cesta. Vrch popicháme vidličkou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na menšie kocky.

Plnka: Tvaroh, vajce, škoricový a práškový cukor a hrozienka dobre vymiešame.


Jít na recept Olejový kynutý koláč >>