Popis:
Příprava nakládaček:
--------------------
Omyté vybrané okurky naklademe pevně do pečlivě vymytých sklenic, proložíme oloupanou cibulkou,křenem, mrkví, česnekem - vše nakrájené na kolečka, dále koprem, 1 lžíčkou hořčičného semínka, můžeme přidat 1 tenký plátek citronu.
Příprava láku v množství 10 litrů:
----------------------------------
1) Příprava macerátu:
------------------
2 lžíce celého pepře
2 lžíce nového koření
1 lžíce hřebíčku
5 bobkových listů
2-4 feferonky
3/4 litru vody
Vaří se 10 minut
2) Příprava nálevu:
----------------
100 dkg cukru
26 dkg soli
2 litry 10% octa, nebo 2,5 litru 8% octa
7 litrů vody
Nechá se povařit.
Do nálevu přes sítko nalijeme macerát, přidáme 2 lžíce maggi, s takto připraveným lákem zalijeme okurky a sterilizujeme 10 až 20 minut při teplotě 80 až 90 st.C.
|