| Omalovánky | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | Email šablony | Počítej Kalorie | Recepty doma | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Okurky kvašáky


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:3.10.2015

Ingredience:

-okurka nakladačka mírně přerostlá,čerstvě sklizená,
pravidelně rostlá,nepoškozená
-sůl 3 dkg na litr nálevu
-cukr krystal 2 dkg na litr nálevu
-nové koření a pepř celý podle chuti
-vinný list

Popis:

Pečlivě omyté okurky naskládáme do nádoby,prokládáme
vinným listem a prosypeme celým pepřem a novým kořením.

Nálev připravíme rozpuštěním soli a cukru v teplé vodě.

Okurky zalijeme ještě teplým nálevem a zatížíme tak,
aby byly stále ponořené.

Mléčné kvašení proběhne do sedmi dnů.

pozn.: kvašené okurky nelze skladovat,doporučuji
nakládat jen takové množství,které bude
zkonzumováno během týdne


Jít na recept Okurky kvašáky >>