| EET Účtenky | DWN.cz | Snadné hubnutí | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | FormOffice | Pletení | Rybář | Email šablony | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Okurková omáčka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 střední cibule | ||||||||
Popis: Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a půlku kostky masoxu. Přikryté podusíme asi půl hodiny za občasného podlévání nálevem z okurek. Šlehačku nebo smetanu rozkvedláme s moukou a přidáme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Na závěr vmícháme do hotové omáčky lžičku másla pro zjemnění chuti. Podáváme nejlépe s bramborama (lépe vařené ve slupce) a vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem. |