Popis:
- troubu předehřejem na těch 200`C
- pórek, cuketu a mrkev mijem, oškrábem a vše nakrájíme na tenké proužky
- cibuli nakrájíme na drobno (samo že oloupem)
- file z okouna dobře opláchnem, osušíme a pokapeme citronovou štávou, osolíme a opepříme
- v ohnivzdorné formě rozpustíme máslo, na kterém osmahnem do růžova šalotku
- přidáme připravenou zeleninu a hrášek a společně smažíme cca 1-2 minutky
- na podušenou zeleninu dáme filety z okouna a zalijeme vínem a vývarem z ryb(pokud nákej máme pokud ne dáme trocha vody) a přidáme taky máslo
- potom dáme formu z pokrmem do předehřáté trouby na těch 15 min
- poté vše vyjmeme z trouby a tekutou část slijeme
- 1/4l tekutiny scedíme do hrnce a necháme bez pokličky vařit
- vaječný žloutek ušleháme se šlehačkou do pěny a přilijeme rybí vývar
- rybu a zeleninu polijeme omáčkou, ozdobíme nasypaným kerblíkem a podáváme
dobrou chuť :-)
|