| Omalovánky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Rybář | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Okoun ve vinné pěnové omáčce


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.10.2014

Ingredience:

- 1 menší pórek
1 malá cuketa
1 mrkev
2 cibule šalotky
- 600 g řezů z mořského okouna
- 1 lžíce citronové štávy
- sůl a bílý pepř
- 50g másla
- 100g hrášku
- 1/8l suchého bílého vína
- 400ml rybího vývaru
- 1 žloutek
125g šlehačky
- trocha kerblíku pro ozdobení

Popis:

- troubu předehřejem na těch 200`C
- pórek, cuketu a mrkev mijem, oškrábem a vše nakrájíme na tenké proužky
- cibuli nakrájíme na drobno (samo že oloupem)
- file z okouna dobře opláchnem, osušíme a pokapeme citronovou štávou, osolíme a opepříme
- v ohnivzdorné formě rozpustíme máslo, na kterém osmahnem do růžova šalotku
- přidáme připravenou zeleninu a hrášek a společně smažíme cca 1-2 minutky
- na podušenou zeleninu dáme filety z okouna a zalijeme vínem a vývarem z ryb(pokud nákej máme pokud ne dáme trocha vody) a přidáme taky máslo
- potom dáme formu z pokrmem do předehřáté trouby na těch 15 min
- poté vše vyjmeme z trouby a tekutou část slijeme
- 1/4l tekutiny scedíme do hrnce a necháme bez pokličky vařit
- vaječný žloutek ušleháme se šlehačkou do pěny a přilijeme rybí vývar
- rybu a zeleninu polijeme omáčkou, ozdobíme nasypaným kerblíkem a podáváme

dobrou chuť :-)


Jít na recept Okoun ve vinné pěnové omáčce >>