| Počítej Kalorie | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Okoun s bramborovo - tymiánovou kůrkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:20.2.2014

Ingredience:

4 filety z okouna (po 160 g),
sůl,pepř,
4 moučnaté brambory,
1 žloutek,
2 lžičky mouky,
2 lžičky sušeného tymiánu,
8 lžic oleje,
2 šalotky,
2 limety,
125 g másla,
2 lžíce jadérek granátového jablka,
listový špenát

Popis:

1. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, osolíme a opepříme. Brambory nastrouháme na plátky. Žloutek vmícháme do mouky se solí, pepřem a tymiánem a vmícháme do brambor.

2. Rybí filety obložíme polovinou brambor a na oleji opečeme dozlatova. Rybu obložíme zbylými bramborami, obrátíme a rovněž opečeme.

3. Šalotku nadrobno pokrájíme. Limety vymačkáme. Šalotku zesklovatíme, vaříme na másle, přelijeme limetovou
šťávou a opepříme. Porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou, jadérky granátových jablek, plátky limety a listovým špenátem.


Jít na recept Okoun s bramborovo - tymiánovou kůrkou >>