| Snadné hubnutí | Pletení | DWN.cz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Rybář | Omalovánky | Formuláře na PC | FormOffice | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:30.3.2010

Ingredience:

400 g bramborových noků (najdete je jako hotový vakuovaný výrobek v chladicím boxu supermarketů) nočky lze nahradit těstovinami
5 jarních cibulek (nebo 1-2 normalní)
100 g sýra s modrou plísní (nejlepší je italská gorgonzola)
250 g mascarpone nebo Ramy Cremefine
140 g prorostlé anglické slaniny
250 g čerstvého listového špenátu (lze nahradit mraženými listy od Bonduelle)

Popis:

1. Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

2. Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

3. Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

4. Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.

5. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou


Jít na recept Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou >>