| Recepty doma | Pletení | Domácí účto | Snadné hubnutí | Omalovánky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Rybář | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Nakládaný hermelín podle Petra


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:11.3.2011

Ingredience:

3-4 hermelíny
1-2 větší cibule i červené
1-2 nakládané feferonky nebo ostřejší papriky
trochu jader z vlašských ořechů
1 lžička sladké mleté papriky
• 5 bobkových listů
• 15-20 kuliček pepře
• 4-6 kuliček nového koření
• sůl
• 2-4 stroužky česneku
• (1 lžička hořčičného semínka)
• (1 lžička mletého

Popis:

Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny, všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem se solí a paprikou a posypeme nadrobno rozsekanými jádry z vlašských ořechů. Tyto půlky zase k sobě spojíme, přitiskneme na sebe a rozkrojíme ještě na půlky příčné. Je možné do potírací směsi přidat i mletý pepř.
Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem, případně hořčičným semínkem. Feferonky nakrájíme na proužky (čerstvé papriky na tenká kolečka), cibuli na kroužky a střídavě klademe mezi hermelíny a na ně. Zalijeme olejem, zavřeme víčkem nebo alobalem a necháme v chladu několik dní uležet
Obecně:
hermelíny je možné nakrájet na trojúhelníčky nebo nakládat celé), vždy je důležité, aby byly potopené v oleji. Co se týká délky uložení, tak stačí tři dny, protože už stejně začnete ochutnávat. Denně sklenici kontrolujte a obsah opatrně promíchejte čistou vidličkou, protože koření se usadí dole.


Jít na recept Nakládaný hermelín podle Petra >>